Mijn naam is Robert Christiaan

 

Al als kind mocht ik graag tekenen en schilderen, en op achtjarige leeftijd kreeg ik van mijn ouders een tekencursus cadeau. Deze tekenlessen heb ik twee jaar lang met veel plezier gevolgd, en ik leerde daar werken met potlood, houtskool en Oost-Indische inkt. De thema's waren toen nog puur realistisch: dieren, natuur, portretten, landschappen enzovoort.

Later ging ik experimenteren met abstracte en moderne beeldende kunst, waarbij ik ook werkte met aquareltechniek.

Tussen 1969 en 1972 verschoof mijn werkstijl naar pentekeningen, ingekleurd met potlood. De thema's waren gebaseerd op gebeurtenissen in mijn leven die ik op deze manier vastlegde.

In mijn middelbareschooltijd heb ik het tekenen enkele jaren gelaten voor wat het was, om rond mijn achttiende weer aan de slag te gaan, dit keer met olieverf.

Deze schildertechniek opende nieuwe werelden, en ik heb hiermee diverse schilderijen gemaakt voor vrienden en dierbaren.
Daarnaast heb ik op diverse plekken muurschilderingen gemaakt, zoals te zien is op de foto.

Ik heb enkele jaren kunstacademie AKI gedaan, maar niet afgemaakt. Later heb ik mijn tekenvaardigheid uitgebreid naar het technische vlak met een avondschool 3D Auto-CAD.

Ook ben ik aan de slag gegaan met weer een andere techniek: airbrush, waarbij ik me gaandeweg ook met fotografie bezig ging houden.

Vanaf eind jaren negentig ging ik me steeds meer richten op airbrush-techniek en op digitale producties.
Naast tekenen en schilderen is muziek mijn grote passie, en al in 1974 had ik een eigen band opgericht waarin we symfonische jazzrock speelden, allemaal eigen werk.

Momenteel filmmuziek aan het componeren voor een kunst serie.

Gaandeweg werd het grafische werk met alle genoemde technieken steeds serieuzer, en werd alles ook steeds meer één geheel met de muziek; beide kunstvormen bieden eindeloze mogelijkheden voor inspiratie en expressie, en fascineren mij tot op de dag van vandaag.

In de loop van de jaren heb ik zo nu en dan bescheiden exposities gehouden met diverse pentekeningen en schilderijen gepresenteerd, onder meer in MARKT-17 en andere experimentele ruimtes.

Na vele jaren te hebben besteed aan het ontwikkelen van professionele technieken en het creëren van een verzameling eigen werk heb ik nu eindelijk besloten om een eigen gallery te openen onder de naam Gallery-PRF, waar tal van werken te bezichtigen zijn.